Xiaomi Mijia All-Round 1S: vakum robot dengan sambungan air

106
Xiaomi Mijia All Round 1S Robot Vacuum
© Xiaomi

Vakum robot semakin diperlukan hari ini – dan semakin berkebolehan juga. Mijia All-Round 1S ialah pembersih vakum robot pintar baharu yang menampilkan dok automatik sepenuhnya yang dinaik taraf termasuk sambungan air.

TL;DR

  • Xiaomi melancarkan vakum robot Mijia All-Round 1S dengan dok pembersihan diri yang ditingkatkan.
  • Dok vakum robot mempunyai sistem penambahan air dan pembersihan bebas tangan selama 30 hari.
  • Mijia All-Round 1S Xiaomi dijual secara eksklusif di China (buat masa ini!) pada harga lebih kurang. $520.

Menariknya, Mijia All-Round 1S baharu adalah sama dengan vakum robot Mijia All-in-One 1S yang diperkenalkan oleh Xiaomi awal tahun ini. Cuma kita dapat melihat dok pembersihan diri automatik yang dipertingkatkan. Pengguna kini tidak perlu mengisi semula tangki air dok yang digunakan untuk membersihkan mopper vakum kerana ia mendapat bekalan dan tiub sisanya sendiri. Selain itu, pembancuh detergen automatik dan agen pembersih kini disertakan dengan dok.

Xiaomi mengatakan bahawa vakum Mijia All-Round 1S mampu melakukan pembersihan bebas tangan selama 30 hari termasuk sistem pengumpulan habuk automatik yang tajam. Gergasi China itu menambah bahawa dok pembersihan boleh menyedut habuk dari vakum dalam masa 10 saat sahaja. Malangnya, tiada menyebut beg habuk anti-bakteria seperti yang terdapat pada vakum robot Eufy Robovac L35 Anker.

Vakum robot Xiaomi Mijia All Round 1S

Mijia All-round 1S menampilkan dwi-mopper dan dok pembersihan diri automatik / © Xiaomi

Berkenaan dengan keupayaan pembersihan vakum, ia mempunyai kuasa sedutan 4000 Pa bersama-sama dengan dwi mopper angkat automatik apabila permaidani dikesan. Fungsi AI S-Cross menawarkan pelbagai penderia dan kamera untuk mengesan dan mengelakkan halangan dengan bijak. Dan seperti kebanyakan vakum robot pintar, terdapat juga penjana peta 3D dan penjadualan pintar melalui aplikasi Mi. Seperti biasa, pembantu suara Xiao AI disokong.

Xiaomi tidak mendedahkan sama ada Mijia All-in-One 1S akan dikeluarkan di pasaran lain di luar China. Pembersih ini mempunyai harga pengenalan $520 (3700 yuan) dengan dok disertakan, yang merupakan bungkusan yang agak murah. Jika anda bercadang untuk mendapatkannya, kami cadangkan menyemak panduan Vakum Robot Terbaik kami yang merangkumi pilihan lanjut daripada jenama yang berbeza.

Melalui: Semakan Buku Nota
Sumber:
XiaomiYoupin