Xiaomi Pad 7 Pro Digoda untuk Dilancarkan dengan Xiaomi 14 Ultra

13
xiaomi pad 6 ujian nextpit 18
© nextpit

Nampaknya pengeluar China Xiaomi sedang bersiap untuk acara pelancaran besarnya yang seterusnya, di mana kami bukan sahaja akan mendapatkan kamera perdana baharu, Xiaomi 14 Ultra tetapi juga tablet premium yang dipanggil Xiaomi Pad 7 Pro. Tablet Android ini kini telah diterangkan secara terperinci oleh beberapa tipsters. Mari kita ringkaskan berita.

  • Baca juga: Tablet Android terbaik di pasaran hari ini

Xiaomi Pad 7 Pro menjadi lebih padat

Beberapa sumber seperti Stesen Sembang Digital tipster terkenal, mySmartpricedan GSMChina sedang melaporkan mengenai perdana tablet Android seterusnya daripada portfolio Xiaomi. Xiaomi Pad 7 Pro dengan nama model ” N81A” kini telah ditemui buat kali pertama dalam pangkalan data kod dan mengesahkan data teknikal pertama tablet Xiaomi yang diberi nama kod “Sheng”.

Ia menyatakan bahawa kami akan menerima pemproses utama dari 2023, Snapdragon 8 Gen 2, untuk menggerakkan tablet premium itu. Garis juga mendedahkan bahawa syarikat China itu mungkin akan menjadikan tablet itu lebih padat, kerana pepenjuru paparan hanya akan menjadi 10 inci dan bukannya 11 inci dari pendahulunya.

  • Pandangan pantas pada pendahulunya: Xiaomi Pad 6 dalam ujian

Panel LCD akan mempunyai resolusi 2,367 x 1,480 px dan sekali lagi akan mempunyai kadar penyegaran tinggi 144 Hz. Sekurang-kurangnya empat pembesar suara berkeupayaan Dolby Atmos akan dipasang di dalam perumahan aluminium untuk memberikan pengguna pengalaman mendengar yang optimum. Di bahagian belakang, kita boleh menjangkakan sistem dwi kamera yang terdiri daripada kamera sudut lebar dan kamera kedalaman untuk tangkapan potret. Resolusi sensor malangnya masih tidak diketahui.

Kamera Xiaomi Redmi Pad SE dari dekat

Xiaomi Pad 6 hanya datang kepada kami dengan satu kamera / © nextpit

Xiaomi Pad 7 Pro dilengkapi dengan HyperOS

Kapasiti bateri terbina dalam sepatutnya menarik untuk teman sofa biasa, iaitu 8,600 mAh dalam model tahun lepas, Xiaomi Pad 6 Pro, dan boleh dibekalkan dengan kuasa yang sepadan dengan pantas dengan 67 W HyperCharge. Bercakap tentang “Hyper, Hyper”: Android 14 dalam bentuk HyperOS serba baharu sudah tentu akan turut diprapasang pada tablet Xiaomi terkini.

Menurut khabar angin semasa, tablet premium itu akan dikeluarkan bersama-sama dengan Xiaomi 14 Ultra pada April 2024. Jadi masih ada sedikit masa untuk pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi semasa Lei Jun untuk mempertimbangkan sama ada dia mahu membawa tablet Pro ke pasaran global tahun ini.

Jadi, adakah anda jenis melayari sofa dan pemilik bangga tablet Android atau iPadOS? Tablet yang manakah kegemaran anda? Beritahu kami pendapat dan pengalaman anda dalam ulasan di bawah.

Melalui: Semakan Buku Nota
Sumber:
GSMChina