Xiaomi Pukul Kembali Samsung Dengan Tablet Boleh Lipat dan Tablet Baharu

36
xiaomi mix fold 3 01
© Xiaomi | edit oleh nextpit

Kami telah melaporkan sebulan yang lalu bahawa Xiaomi Mix Fold 3 akan dibentangkan pada bulan Ogos. Kini, Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi Lei Jun telah mengumumkan tarikh pelancaran pada Isnin depan. Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi juga menyediakan banyak gambar Android boleh lipat. Tetapi telefon pintar ini bukan satu-satunya setakat ini: Tiga jam penuh dijadualkan untuk acara itu pada 14 Ogos!

  • Perbandingan tidak menyakitkan: Telefon pintar boleh lipat terbaik tahun ini

Xiaomi Mix Fold 3 akan menjadi rasmi pada 14 Ogos!

Xiaomi MIX Lipat 3

Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi Lei Jun menunjukkan Xiaomi MIX Fold 3 menjelang tarikh pelancarannya yang sebenar. / © Xiaomi

Isnin, 14 Ogos pada 19:00 waktu Cina (GMT +8) untuk lebih spesifik, di Pusat Konvensyen Kebangsaan China Beijing, Xiaomi akan mengadakan acara pelancaran meganya. Tarikan utama sudah tentu pesaing terbesar kepada Samsung Galaxy Z Fold 5 yang baru kami semak dan Honor Magic V2, yang dijangka pada IFA 2023.

Walau bagaimanapun, persembahan lipat baharu bukanlah satu-satunya perkara. Kami tidak dapat mengesahkan sama ada ia akan menjadi persembahan pertama kereta elektrik Xiaomi yang pertama, seperti yang dijangkakan oleh komuniti peminat.

Walau bagaimanapun, apa yang anda perlu sediakan ialah penampilan Redmi K60 Ultra, yang mungkin muncul di IFA 2023 pada 1 September di Berlin sebagai Xiaomi 13T atau Xiaomi 13T Pro. Turut disertakan dalam pesta pelancaran selama tiga jam ialah Xiaomi Smart Band 8 Pro dan Xiaomi Pad 6 Max, yang akan menjadi lebih besar sedikit daripada Xiaomi Pad 6.

Gambar Xiaomi seterusnya boleh dilipat tanpa penghujung

Xiaomi MIX Lipat 3

Xiaomi MIX Fold 3 mendapat kamera quad Leica. / © Xiaomi

Di rangkaian sosial Cina Sina WeiboKetua Pegawai Eksekutif Xiaomi meningkat terus dengan portfolio meluas Xiaomi Mix Fold 3 yang masih belum dikeluarkan. Walau bagaimanapun, ia masih belum dapat dilihat sama ada telefon itu akan terhad kepada pasaran China atau akan tersedia di seluruh dunia.

Xiaomi MIX Lipat 3

Xiaomi MIX Fold 3 mendapat apertur dari f/1.8 hingga f/2.9, bergantung pada kamera. / © Xiaomi

Untuk Xiaomi Mix Fold 3, Xiaomi berkata ia telah membuat satu kejayaan dalam mengecilkan saiz kamera quad. Imej penggoda dan video terbenam sudah menunjukkan bahawa kamera sekali lagi akan membawa penjenamaan Leica dan menawarkan apertur maksimum f/1.8 hingga f/2.9.

Antara lain, kanta zum periskop turut disertakan untuk kamera telefoto, yang dilaporkan akan menawarkan pembesaran optik lima kali ganda. Panjang fokus quad-cam berjulat daripada bersamaan 15 mm hingga 115 mm.

  • Lihat apa yang Xiaomi tawarkan dari segi telefon pintar pada tahun 2023.

Jadi, adakah anda akhirnya terpikat dengan barang boleh lipat? Jika tidak—masih ada masa sehingga IFA 2023. Apakah yang masih menghalang anda? Tulis pendapat anda tentang topik telefon pintar boleh lipat di bahagian komen. Fakta bahawa Apple tidak mempunyai peranti boleh lipat belum boleh menjadi sebab, bukan?