Xiaomi Redmi Pad 2: Maklumat Pertama Bocor pada Tablet Murah

53
xiaomi redmi pad 01
© Xiaomi

Ia telah lebih lama daripada setengah tahun sejak Xiaomi mempersembahkan tablet Redmi Pad pertama di bawah label bajetnya. Kini, Redmi Pad 2 nampaknya sudah berada di blok permulaan. Oleh kerana kedua-dua pihak berkuasa pensijilan EEC (Suruhanjaya Ekonomi Eurasia) dan pemberi maklumat terkenal, kedua-duanya mempunyai maklumat tentang pengganti.

Redmi Pad 2 daripada Xiaomi sejurus sebelum dikeluarkan

Pada awal Oktober 2022, anak syarikat Xiaomi Redmi telah memberikan kami tablet Android pertamanya. Dengan Helio G99 daripada MediaTek, bateri 8,000 mAh, paparan 2K, Redmi Pad menunjukkan dirinya sebagai alternatif murah dalam sektor ini pada harga 279 Euro (lebih kurang $300). Kini EEC—setara praktikal FCC (Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan) di AS—nampaknya telah membocorkan penggantinya. Kami menjangkakan Redmi Pad 2 dengan nombor model 23073RPBFG dan nama kod “XUN”.

  • Ini adalah model tablet Android terbaik untuk tahun ini.

Walaupun tiada maklumat lanjut dari tapak rasmi, penterjemah MIUI Poland yang terkenal “Kacper Skrzypek” memberi kami beberapa petunjuk. Dia tweet spesifikasi teknikal pertama, yang agak mengejutkan. Terdapat cakap-cakap tentang Snapdragon 680, yang sebenarnya lebih rendah dari segi teknikal daripada MediaTek SoC (System on a Chip) dengan kadar jam maksimumnya 2.4 GHz (4x Cortex-A73).

Ia tidak menjadi lebih baik

Pad Xiaomi Redmi

Redmi Pad 1 Xiaomi nampaknya lebih baik daripada penggantinya, sekurang-kurangnya di atas kertas. / © Xiaomi

Butiran lain termasuk paparan IPS 10.95 inci dengan resolusi 1,920 x 1,200 piksel pada kadar segar semula maksimum 90 Hz. Malah itu akan menjadi lebih satu langkah ke belakang, kerana Redmi Pad pertama mempunyai 2,000 x 1,200 piksel. Okey—beberapa piksel mungkin juga boleh diabaikan sekarang. Skrzypek memberikan butiran lanjut dengan hadapan 5 MP dan kamera utama 8 MP. Di sini, kamera hadapan menawarkan 8 MP pada pendahulunya.

Saya hanya boleh menerangkan ini—walaupun kecil—pengurangan jika harga yang lebih murah diberikan untuk model baharu. Sebagai rujukan, anda boleh mencari Redmi Pad 1 di Amazon melalui pengimport pihak ketiga dengan harga $219.99. Kami akan melihat apa yang akan diminta untuk model baharu. Kami tidak tahu tetapan memori terakhir Xiaomi Redmi Pad 2 lagi.

Dan bagaimana anda mencari tablet Android yang begitu murah untuk keseronokan Internet yang singkat antara rehat komersial di hadapan TV? Tulis pendapat jujur ​​anda tentang topik ini di bahagian komen!

Sumber:
Kacper Skrzypek