Xiaomi Robot Vacuum X20+: Robovac Termaju untuk Murah

34
Tawaran Harga Pelancaran Xiaomi Robot Vacuum X20 Plus
© Xiaomi

Xiaomi menawarkan rangkaian luas pembersih rumah yang merangkumi robot pintar serba boleh dan vakum kayu. Hari ini, ia memperluaskan barisannya kerana ia mengumumkan Robot Vacuum X20+ yang merupakan pembersih automatik sepenuhnya yang dilengkapi dengan stesen pangkalan yang dinaik taraf dan fungsi pembersihan.

  • Jangan ketinggalan: Pembersih vakum robot yang paling popular untuk dibeli

Pembersihan diri robot vakum Xiaomi

Xiaomi Robot Vacuum X20+ baharu dipasangkan dengan stesen pangkalan semua-dalam-satu untuk mengosongkan habuk automatik dan mengisi semula air. Stesen itu boleh membersihkan tong habuk vakum dengan cepat dalam 10 saat dan menahan kotoran dan habuk sehingga 75 hari, menurut Xiaomi. Terdapat tangki 4 liter yang besar untuk mengisi semula tangki air dalam vakum untuk pembersihan dan penyelenggaraan bebas tangan sepenuhnya.

Ciri unik di stesen ini ialah pembersih mop terbina dalam yang membasuh pad mop dengan menyembur pancutan air ke atasnya dan seterusnya mengeringkannya dengan udara untuk masa pengeringan yang lebih cepat. Ini serupa dengan Ecovacs Deebot T20 Omni yang lebih mahal yang disemak oleh rakan sekerja kami.

Vakum Robot Xiaomi X20+

Xiaomi Robot Vacuum X20+ serasi dengan Google Assistant dan pembantu suara Amazon Alexa / © Xiaomi

Mengenai pembersihan sebenar, Robot Vacuum X20+ Xiaomi mempunyai purata kuasa sedutan 6,000 Pa. Ini cukup untuk mengangkat serpihan dan kotoran di antara jubin atau rambut degil dari permaidani.

Semasa mengemop, dwi mop dinilai dengan 180 rpm dan mempunyai pengesanan permaidani dan auto angkat. Yang terakhir ini tidak setinggi yang kami temui dalam Roborock S8 MaxV Ultra premium (ulasan), tetapi ia agak baik.

Selain itu, X20+ dilengkapi dengan kapasiti bateri 5200 mAh dan Xiaomi berkata ini dinilai untuk meliputi kawasan seluas 500 meter persegi (5,381 kaki persegi) daripada cas penuh dan semasa dengan tetapan sedutan peringkat pertengahan.

Anda boleh mencari kamera pada pembersih robot ini

Penyedutan dan pengemopan dilengkapi dengan sistem navigasi berasaskan laser dan kamera khusus untuk pemetaan 3D dan pengelakan halangan yang tepat. Menurut syarikat itu, persediaan ini membolehkan X20+ mengesan objek rendah dalam paras milimeter, dan ia juga berfungsi walaupun dalam keadaan cahaya malap.

Walaupun Xiaomi tidak mendedahkan cara privasi dan keselamatan berfungsi pada vakum robot, adalah selamat untuk mengatakan bahawa X20+ berfungsi sama dengan pembersih robot lain syarikat yang dilengkapi dengan kamera. Dan itu termasuk pemprosesan imej secara tempatan dan hanya memuat naik peta yang dijana yang disulitkan ke awan.

Xiaomi Robot Vacuum X20+ Pembersihan Diri Semua-dalam-satu

Robot Vacuum X20+ Xiaomi dilengkapi dengan sistem navigasi laser LDS dan kamera. / © Xiaomi

Berkenaan dengan ciri pintar, Robot Vacuum X20+ menyokong Alexa dan Google Assistant untuk kawalan suara, manakala apl Xiaomi Home menawarkan pembersihan jauh dan penjadualan untuk lantai tunggal atau berbilang peringkat. Pengguna boleh memilih daripada empat mod pembersihan juga, yang termasuk vakum sebelum mengemop, vakum sahaja, mengemop sahaja dan vakum dan mengemop.

Berapakah kos Xiaomi Robot Vacuum X20+

Robot Vacuum X20+ Xiaomi kini tersedia untuk pembelian. Ia berharga kira-kira $428 di Eropah, dengan diskaun $53 untuk mereka yang membeli terus dari kedai Mi. Terdapat juga buzz bahawa Robot Vacuum X20+ mungkin menuju ke Amerika Syarikat, walaupun butiran mengenai tarikh pelancaran dan harga masih belum dikeluarkan.