Xperia 5 V Sony mungkin mendapat peningkatan besar yang akan mengerdilkan Galaxy S23

62
NextPit Kamera Sony Xperia 5 IV
© NextPit

Sony adalah antara beberapa nama yang masih menjual telefon pintar perdana kompak melalui siri Xperia 5nya. Walaupun Xperia 5 IV baru sahaja dilancarkan pada bulan September, kami kini mengetahui bahawa Sony boleh memberikan penggantinya, Xperia 5 V, memori yang sangat diperlukan dan rangsangan pemproses.

Kami hanya mempunyai sedikit aduan apabila rakan sekerja kami menyemak Xperia 5 IV. Kebanyakan kelemahan tertumpu pada pemproses terlalu panas dan segelintir perisian bloatware. Sony nampaknya sedang menangani isu yang lebih besar di sini kerana kebocoran GeekBench baru menunjukkan bahawa Xperia 5 V yang akan datang menggunakan cipset Snapdragon terkini bersama-sama dengan jumlah RAM yang besar.

  • Jangan ketinggalan: Cara menggunakan Google Magic Eraser pada Android atau iPhone dan mengalih keluar pengebom foto!

Kebocoran itu dikongsi di platform media sosial China Weibo, yang mendakwa bahawa peranti dengan nama kod Sony XQ-DQ72 itu tidak lain adalah Sony Xperia 5 V. Berdasarkan hasil penanda aras, telefon pintar yang tidak diumumkan itu menampilkan Snapdragon 8 Gen 2 SoC dan berjalan pada Android 13 OS. Anehnya, telefon bimbit ini mempunyai 14.85 GB RAM dan kemungkinan akan dipasarkan sebagai 16 GB dalam produk akhir.

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 adalah yang terkecil dan paling berpatutan antara ketiga-tiganya. Tetapi ia hanya dihantar dengan 8 GB RAM. / © NextPit

Memori Xperia 5 V Sony berbanding OnePlus dan Samsung

Berbanding dengan Sony Xperia 1 IV yang lebih premium dengan 12 GB RAM, memori Xperia 5 V adalah lebih besar. Ini malah meletakkannya setanding dengan konfigurasi teratas OnePlus 11 (ulasan) dan juga menggandakan model Galaxy S23 Samsung yang lebih kecil yang terperangkap dengan 8 GB sejak beberapa tahun lalu.

Selain pilihan memori dan cipset, terdapat sifar butiran mengenai telefon pintar kompak seterusnya Sony. Tetapi memandangkan peningkatan ini, Sony Xperia 5 V sedang mencari untuk menawarkan peningkatan perkakasan yang menarik, terutamanya dalam hayat bateri dan prestasi.

Dengan pilihan telefon kompak yang semakin berkurangan di pasaran, adakah anda fikir pengeluar tidak perlu mencipta peranti yang terlalu besar pada hari ini? Kami ingin mendengar pendapat anda di ruangan komen.

Melalui: GSMArena
Sumber:
GSMArena