Zepp melancarkan Amazfit Falcon yang lebih sukar daripada Apple Watch Ultra

105
Pelancaran ciri jam tangan pintar GPS lasak Amazfit Falcon
© Amazfit / Tangkapan skrin oleh NextPit

Amazfit agak sibuk melancarkan jam tangan pintar sejak kebelakangan ini. Tambahan terbarunya ialah Amazfit Falcon, yang telah bocor awal bulan ini. Jam tangan ini menawarkan rintangan air ATM yang dipertingkatkan dan binaan yang lebih premium sambil menjadikannya jam pintar paling mahal syarikat setakat ini.

TL;DR

  • Amazfit memperkenalkan jam tangan pintar Falcon buatan titanium.
  • Ia mempunyai penarafan rintangan air 20ATM yang lebih tinggi.
  • Amazfit Falcon yang lasak berharga $500.

Dari segi ciri lasak, Amazfit’s Falcon ialah versi peningkatan kepada Amazfit T-Rex 2. Jam pintar baharu ini didatangkan dengan sarung titanium dan kaca nilam. Binaan yang lebih sukar ini dipasangkan dengan penarafan 20ATM, malah mengatasi kalis air 5ATM Apple Watch Ultra. Amazfit mengatakan bahawa Falcon sesuai untuk sukan air laut berkelajuan tinggi seperti menyelam atau jet ski.

  • Ketahui: Jam pintar Samsung Galaxy terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Keserasian aksesori luaran

Jenama milik Zepp mengekalkan pensijilan MIL-STD-810 atau gred tentera serta julat suhu operasi 70 °C hingga -40 °C (158 °F hingga -40 °F). Walaupun terdapat perlindungan tambahan, Amazfit Falcon mempunyai berat yang lebih ringan dan nipis. Paparan AMOLED sentuhnya diukur pada lebar 1.28 inci dan mendapat sehingga 1000 kecerahan puncak. Tambahan pula, sejumlah empat butang mekanikal hadir.

Kira-kira 150 plus mod sukan disokong manakala pengecaman pintar dihadkan kepada lapan. Apl Jurulatih dikuasakan AI Zepp dihantar bersama jam tangan. Apa yang turut disahkan ialah keserasian aksesori luaran termasuk tali pinggang kadar jantung dan meter kuasa berbasikal. Lebih penting lagi, jam tangan boleh menyegerakkan data ke apl pihak ketiga termasuk Apple Health, Strava, Adidas, Relive dan Google Fit.

Jam pintar GPS lasak Amazfit Falcon

Jam pintar GPS lasak Amazfit Falcon dengan kaca nilam dan sarung titanium / © Amazfit / GSMArena

Tiada ciri jam tangan pintar

Seperti jam tangan Amazfit GTS 4 dan GTR 4 yang lebih murah, fungsi pintar dan pengesanan biometrik pada Falcon tidak berubah secara mengecewakan. Ia mempunyai jantung 24/7, oksigen darah, dan pemantauan tekanan. VO2 Max dan penjejakan tidur juga tersedia tetapi dengan mikrofon yang hilang untuk panggilan suara dan arahan.

Sementara itu, Amazfit Falcon kini mempunyai sistem penentududukan dwi GPS 6-satelit berbanding T-Rex 2 yang terhad kepada lima. Pengguna boleh memanfaatkan navigasi langsung melalui mengimport laluan dan peta pada apl Zepp. Menurut Amazfit, Falcon bertahan sehingga 14 hari dalam satu cas dengan penggunaan sederhana atau bersamaan dengan 38 jam dengan GPS berterusan.

Harga dan ketersediaan Amazfit Falcon

Jam pintar GPS lasak Amazfit Falcon Zepp sudah tersedia di negara utama dan berharga $500 di AS. Ia hanya datang dalam satu warna, tetapi jalur silikon 22 mm boleh diganti, terima kasih kepada reka bentuk gesper pin standard.

Sumber:
Zepp