ZTE Menyertai Arena Lipat Dengan Nubia Flip

15
zte nubia flip 01
© Nubia | edit oleh nextpit

Anak syarikat ZTE Nubia bukan sahaja mengumumkan kemunculan semula Eropahnya di Kongres Dunia Mudah Alih (MWC 2024) di Barcelona tetapi juga mempersembahkan telefon pintar boleh lipat pertamanya kepada orang ramai. Nubia Flip boleh dilipat dengan reka bentuk kulit kerang—seperti yang dicadangkan oleh nama yang dipopularkan oleh Samsung.

  • Baca juga: Perbandingan telefon lipat terbaik kami

ZTE mempersembahkan Nubia Flip di MWC!

Imej promosi Nubia Flip menunjukkan foto swafoto kumpulan

Nubia Flip ialah yang pertama boleh dilipat dengan reka bentuk kulit kerang daripada ZTE. / © Nubia

Sejak Samsung melancarkan telefon pintar generasi baharu dengan Galaxy Z Flip pada Februari 2020, peranti boleh lipat kompak pada dasarnya hanya mempunyai Motorola Razr sebagai saingannya. Gergasi telefon pintar China ZTE kini juga membuat kemunculan semula ke pasaran Eropah. Dan dengan lipat pertamanya, yang mana ia telah memilih faktor bentuk reka bentuk kulit kerang yang lebih berjaya. Jangan harap untuk melihatnya di Amerika Utara.

  • Saingan kepada ujian: Semak ulasan nextpit tentang Samsung Galaxy Z Flip 5

Di bahagian dalam, Nubia Flip mempunyai paparan AMOLED 6.9 inci dengan resolusi FullHD+ dan kamera hadapan 16 MP di bahagian tengah atas dalam reka bentuk lubang tebuk. Di bahagian luar, terdapat sub-paparan AMOLED bulat 1.43 inci untuk memaparkan pemberitahuan masuk dan pemidang tilik kamera. Panel diapit oleh kamera utama 50 MP dan kamera kedalaman 2 MP wajib dalam sejenis cincin luar hitam, di mana denyar LED jelas tidak menemui tempat. Ini kerana ia terletak di sudut kiri atas bahagian belakang.

Nubia Flip dengan pensijilan IP!

Telefon Nubia Flip dalam pilihan warna hitam dan emas

Nubia Flip dilengkapi dengan paparan luaran AMOLED bulat. / © Nubia

Berukuran 76 x 170 x 7.3 mm apabila dibuka dan seberat 214 g, Nubia Flip dijangka akan sampai ke peruncit Eropah pada penghujung Mei pada harga yang belum diumumkan. Boleh lipat yang diperakui IPX2 dan IPX4 akan tersedia dalam warna hitam dan emas.

Di bawah hudnya ialah Snapdragon 7 Gen 1 bersama-sama 6 GB RAM dan 128 GB storan. Bateri mempunyai kapasiti 4,310 mAh dan boleh dicas dengan cepat menggunakan penyesuai kuasa 33 W yang dibekalkan.

  • Sila lihat: SoC mudah alih jarak pertengahan terbaik

Saya akan keluar dengan mudah dan mengatakan bahawa anak syarikat ZTE akan cuba menjual telefon lipat dengan paparan boleh lipat pada harga kurang daripada €1000 (lebih kurang $1100) dengan kemunculannya semula pada penghujung Mei 2024. Kami akan lihat jika saya betul dengan andaian saya.

Apakah tanggapan pertama anda tentang Nubia Flip berlipat 76 x 88 x 15.5 mm? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan di bawah. Saya, sekurang-kurangnya, ingin tahu sama ada anda mempercayai kemunculan semula ZTE.